Uusi Occupy-pamfletti julkaistaan ensi viikolla | cult24

KIRJAT. Suomenkielinen Occupy!-pamfletti julkaistaan Suomen sosiaalifoorumissa 21. huhtikuuta. Pamfletin julkaisuseminaari pidetään Helsingissä Töölön työväenopiston Arbiksen liikuntasalissa kello 12 alkaen. Seminaariin on vapaa pääsy.

Syksyllä 2011 protestileirinä alkanut Occupy Wall Street levisi räjähdyksenomaisesti maailmanlaajuiseksi liikkeeksi. Kipinöitä lisäsivät poliisin väkivaltaiset ylilyönnit. Occupy!-pamfletti kerää yhteen ensikäden huomiot, syvällisempää analyysiä sekä keskustelunavauksia liikkeestä ja sen tulevaisuudesta. Ennen kaikkea pamfletti käsittelee sitä, miten rikkain yksi prosenttia jatkaa rikastumistaan samalla kun muut jätetään jalkoihin.

Yhdysvaltalaisten valtauksien lisäksi pamfletissa tarkastellaan myös Helsingin Torikokouksen toimintaa. Kirjoittajina on liikkeen aktiiveja ja maailman johtavia radikaaleja ajattelijoita, kuten Slavoj Žižek ja Naomi Klein.

Julkistamisseminaarissa aihetta avaamassa ovat pamfletin kirjoittajista Aalto-yliopiston tutkija Teppo Eskelinen ja yhteiskuntatieteilijä Marissa Varmavuori. Pamfletin julkaisee Into Kustannus.

Cult24