Teatterifestivaali levittäytyy Jätkäsaaren bunkkeriin | cult24

Maan ääri on ensimmäinen teatteriesitys Jätkäsaaren bunkkerissa. Kuva: Berlin

TEATTERI. Elokuussa nähdään teatteria jännittävässä ympäristössä. Kulttuuritehdas Korjaamon järjestämä Stage-festivaali nimittäin levittäytyy Jätkäsaaren bunkkeriin Helsingissä. Valtavassa bunkkerissa nähdään belgialaisen Berlin-ryhmän esitys Maan ääri.

- Ryhmä halusi esityksensä autioon rakennukseen, ja me etsimme heille sopivaa paikkaa Helsingistä. Lopulta löysimme Jätkäsaaren bunkkerin. Se on aivan valtava paikka. Kun tulee sisään, niin ensin tulee vastaan sata metriä pitkä halli. Vielä täytyy miettiä, miten järjestämme yleisön opastuksen ja lipunmyynnin, kertoo festivaalituottaja Ilona Kyykoski.

Maan ääri -esitys jakautuu kahteen kerrokseen. Toisessa kerroksessa nähdään varsinainen teatteriesitys, ja sinne rakennetaan myös katsomo. Toisessa kerroksessa on esillä näytelmään liittyvä näyttely. Bunkkeri on vuonna 1927 valmistunut entinen sataman varastorakennus, joka on pitkään ollut lähes tyhjillään. Se on seitsemänkerroksinen ja pinta-alaltaan noin jalkapallokentän kokoinen.

Maan ääri on tositapahtumiin perustuva näytelmä, joka kertoo belgialaisesta liikemiehen vaimosta, joka palkkaa ranskalaisen ammattitappajan murhaamaan miehensä. Tekijät jäävät kiinni, ja oikeudenkäynti käydään vanhassa navetassa, joka sijaitsee täsmälleen Ranskan ja Belgian rajalla.

Pauli Jokinen/Cult24

Tagged with: