Nyt avautuu Cirko – lue koko tiedote | cult24

SIRKUS. Julkisuudessa on ollut runsaasti spekulaatiota Uuden Sirkuksen Keskukses Cirkon tilasta. Cirko vaihtoi hiljattain hallituksensa ja itrisanoi toiminnanjohtajansa Tomi Purovaaran. Julkisuudessa on ollut erilaisia näkemyksiä muun muassa Purovaaran eron syistä. On epäilty Cirkon sisäisiä riitoja.

Nyt Cirkon hallitus antoi tiedotteen, jossa se kertoo Circon tilasta. Koko tiedote on tässä:

”Cirkolle 12.4.2012 valittu uusi hallitus edustaa laajalti kotimaista sirkuskenttää. Sirkustaiteilijoista mukana ovat Petteri Jakobsson Tampereelta, Kalle Hakkarainen Helsingistä ja Sakari Männistö Rovaniemeltä. Mukana on myös edustajia muilta kulttuurin ja liike-elämän aloilta. Hallituksen vaihdoksen yhteydessä myös yhdistyksen jäsenmäärää kasvatettiin moninkertaiseksi aiemmasta ja nyt jäsenistössä on edustajia eri puolilta Suomea. Yli 20 Suomessa aktiivisesti toimivaa sirkusryhmää ovat osoittaneet laajan tukensa Cirkon toiminnan muutoksille ja kansallisen sirkuksen keskuksen uudelle alulle. Mukana tukijoissa ovat Suomen kansainvälisesti menestyneimmät sirkusryhmät. Sirkuksen kenttä näkee Cirkon muutoksen mahdollisuutena. Cirkon suunnitelmissa onkin kehittää keskuksen toimintaa avoimesti ja hyvässä yhteistyössä koko suomalaisen sirkuskentän kanssa.

Uusi hallitus palkkasi 16.4. Filosofian maisteri Mika Väyrysen keskuksen hallinnolliseksi ja toiminnalliseksi selvitysmieheksi, joka yhdessä hallituksen kanssa tarkastelee ja selvittää Cirkon toimintaa eteenpäin. Hän vastaa osaltaan selvitysten toimittamisesta sekä toimii yhteyshenkilönä rahoittajiin ja henkilöstöön. Selvitysten valmistuttua Cirkon hallitus tekee ratkaisunsa uuden hallinto- ja toimintamallin muodostamisesta.

Helsingin Sanomien kulttuurisivuilla 21.4. esitettiin virheellisiä tietoja Tomi Purovaaran irtisanomisperusteista. Lehdessä kerrottiin Purovaaran irtisanomisen perusteiksi Cirkon sisäiset riidat ja näkemyserot. Todellisuudessa Purovaara irtisanottiin työsopimuslain 7:2 §:n perusteella epäluottamuksen takia. Hänelle annettiin lainmukainen mahdollisuus kuulemiseen, jonka hän jätti käyttämättä.

Entinen toiminnanjohtaja Purovaara on esittänyt julkisuudessa syytöksiä ja vihjannut edellisen hallituksen toimineen yhdistyslain vastaisesti. Hallitus selvittää nämä vakavat syytökset perusteellisesti ja vastaa rahoittajien tekemiin selvityspyyntöihin. Alustavissa selvityksissä ei ole todettu mitään lainvastaista toimintaa.”

Julius Parikka,
Hallituksen puheenjohtaja, Cirko Uuden Sirkuksen Keskus ry

Tagged with: