Helsinki venäläisten lemmikki – suositumpi kuin Lontoo ja Berliini | cult24

Helsinki on venäläisten keskuudessa suositumpi kuin Berliini ja Lontoo. Kuva: Cult24

MATKAILU. Helsinki ei mahtunut muiden Pohjoismaiden viime vuoden kahdenkymmenen suosituimman ulkomaan matkakohteen listalle, mutta venäläisten tilastosta Helsinki löytyy peräti sijalta seitsemän. Asia selviää hotellivaraussivusto Hotels.comin tuoreesta Hotel Price Index -raportista.

Venäläisten matkailijoiden määrä Helsingissä näkyy paitsi katukuvassa, myös hotellihuoneiden varaustilastossa. Helsinki kohosi venäjänkielisen Hotels.com-sivuston seitsemänneksi suosituimmaksi ulkomaan kohteeksi. Taakse jäivät esimerkiksi Lontoo, Barcelona, Amsterdam ja Berliini. Lista perustuu sivuston kautta varattujen hotelliöiden määrään vuonna 2011.

Helsinki ei hiukan yllättäen mahtunut minkään muun Pohjoismaan kahdenkymmenen suosituimman ulkomaankohteen joukkoon. Sen sijaan Tukholma löytyy tanskalaisten listan sijalta 9 ja Kööpenhamina ruotsalaisten listan sijalta 5. Tanskan ja Ruotsin pääkaupungit kohosivat myös suomalaisten ja norjalaisten kymmenen kärkeen – Norjassa peräti kärkikuusikkoon.
Oslo ja Reykjavik eivät yltäneet minkään muun maan Top 10 -listalle. Suomalaisten listalla Oslo löytyy sijalta 12, Tanskassa ja Ruotsissa se mahtuu juuri ja juuri kahdenkymmenen kärkeen.

Klassikkokaupungit pitivät pintansa

Eurooppalaisissa tilastoissa suosituimpia kohteita olivat klassikkokaupungit New York, Lontoo, Pariisi ja Rooma. Myös Berliini, Barcelona, Praha ja Amsterdam löytyvät monen Euroopan maan listalta. Las Vegas, San Francisco, Miami ja Los Angeles seurasivat New Yorkia kiinnostavimpina yhdysvaltalaisina kohteina. Pohjois-Amerikan lisäksi muiden maanosien kohteita ei eurooppalaisissa kärkikahinoissa juuri näy.

– Uusia matkailutrendejä ja suosikkikohteita nousee joka vuosi, mutta siitä huolimatta perinteiset suosikit pitävät hyvin pintansa. Todellinen klassikko ei vanhene koskaan, toteaa Yvonne Bonanati Hotels.comilta.

Cult24

Tagged with: