Helsingin kirjasto tuo tuhansien lehtien uutiset mobiililaitteille | cult24

Helsingin kaupunginkirjaston sähköinen sanomalehtipalvelu on saatavissa nyt myös mobiilisovelluksella. Kansainväliset lehdet voi ladata mobiililaitteille kirjaston langattomassa verkossa ilman kirjastokorttia ja erillisiä rekisteröintejä.

Kirjaston tarjoama PressDisplay-palvelussa on noin 2300 sanomalehteä lähes sadasta maasta. Palvelun mobiilisovelluksen kautta lehdet voi ladata älypuhelimeen tai tablettiin kirjaston langattomassa verkossa. PressReader toimii iOS- ja Android-laitteilla. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi laitteen sovelluskaupasta.

– PressReaderin käyttö ei vaadi kirjastokorttia eikä erillistä rekisteröitymistä, vaan lehdet ovat ladattavissa kaikkialla, missä toimii kirjaston langaton verkko Stadinetti, kertoo e-informaatikko Marja Hjelt Helsingin kaupunginkirjastosta.

PressReaderissa sanomalehdet ovat näköislehtinä, joiden sisältö ei poikkea painetuista lehdistä. Artikkelit saa halutessaan mukautettua mobiililaitteiden näytöille soveltuviksi tekstiversioiksi.

– Uusimmat uutiset voi käydä lataamassa kirjastossa vaikka joka päivä. Lehdet arkistoituvat laitteelle, joten lukemiseen sopivan ajan ja paikan voi valita oman mielensä mukaan, Marja Hjelt sanoo.

E-lehtiä voi lukea myös tableteilta kirjastoissa

Kirjastojen lehtialueille tulee kesän aikana taulutietokoneita. Digitaalisten lehtien lukemista varten hankittuja tabletteja testataan Kontulan, Oulunkylän ja Rikhardinkadun kirjastoissa, Myllypuron mediakirjastossa sekä Kirjasto 10:ssä.

PressReaderin kansainvälisten lehtien lisäksi taulutietokoneilla voi syventyä kotimaisten paikallis- ja maakuntalehtien näköisversioihin ePress-palvelussa. Tableteilta voi lukea myös kirjaston tarjoamia aikakauslehtiä: Zinio-palvelussa valittavana on jo 200 pääasiassa englanninkielistä huippulehteä.

Kirjaston digitaaliset lehdet ovat luettavissa kaikilla asiakaskoneilla. PressDisplayn sanomalehtivalikoimaan on pääsy myös asiakkaan omalta tietokoneelta, mutta palvelun etäkäyttö vaatii kirjautumisen kirjastokortilla.

Zinion aikakauslehtiä voi lukea omalta tietokoneelta tai mobiililaitteelta. Palveluun pääsy vaatii kirjastokortin sekä kaksi käyttäjätiliä.