Baletin juhlavuosi huipentuu Lumikuningattareen – lavalla myös Krista Kosonen | cult24

Bostonin baletti saapuu Helsinkiin vierailulle. Kuva: Rosalie O’Connor, Boston Ballet

BALETTI. Suomen Kansallisbaletti jatkaa 90-vuotisjuhliaan koko kuluvan vuoden ajan. Juhlavuosi huipentuu marraskuussa baletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven kantaesitysteokseen Lumikuningatar, joka on suunnattu koko perheelle. H. C. Andersenin satuun perustuvaan teokseen musiikin säveltää Tuomas Kantelinen.

- Lumikuningatar on aina kuulunut lempisatuihini – se on vaikuttava rakkauden sekä lasten viattomuuden ja voiman ylistys, kertoo Kenneth Greve.

Sadun taikamaailmaa ovat mukana luomassa pukusuunnittelija Erika Turunen ja valaistussuunnittelija Mikki Kunttu. Kansallisbaletin tanssijoiden lisäksi näyttämöllä nähdään muun muassa Minna Tervamäki ja näyttelijä Krista Kosonen.

Syyskauden ensimmäinen ensi-ilta on 21. syyskuuta Ivan Liškan Le Corsaire (Merirosvo). Marius Petipan klassikkoa 1800-luvun lopulta ei ole Kansallisbaletissa aiemmin nähty. Kauden kolmas ensi-ilta on nykytanssikokonaisuus Bella Figura. Kauden ohjelmistossa on lisäksi muun muassa John Crankon rakastettu Romeo ja Julia sekä Sir Kenneth MacMillanin aistillinen Manon.

Syyskauden alussa Kansallisbaletti on kutsunut vierailulle yhden Pohjois-Amerikan merkittävimmistä balettiseurueista, Bostonin baletin. Kyseessä on seurueen ensimmäinen vierailu Suomessa. Suomalaissyntyisen Mikko Nissisen vuodesta 2001 johtama seurue esittää päänäyttämöllä kolmeen otteeseen neljän teoksen kokonaisuuden, joka sisältää sekä neoklassista balettia että nykytanssia.

Lisätietoa ohjelmistosta Kansallisbaletin kotisivuilta.

Cult24