Anssi Kelan uudella levyllä räp-vaikutteita | cult24

Anssi Kela tekee levyä ja kirjaa. Kuva: Risto Vauras

MUSIIKKI. Anssi Kela rustaa parhaillaan tekstiä uuteen kirjaansa ja tekee kappaleita uudelle levylle.

- Olen viimeiset puoli vuotta kirjoittanut seuraavaa kirjaani, mutta on tulevalle levyllekin jo jonkin verran kappaleita valmiina. Niissä aiheet ovat aiempaa yhteiskunnallisempia.

Anssi Kelan esikoisromaani Kesä Kalevi Sorsan kanssa ilmestyi elokuussa 2008. Vuotta myöhemmin hän julkaisi neljännen albuminsa Aukio. Kirjan vaikutuksesta albumista tuli levyn mittainen tarina.

- Aukio oli kiintoisa kokeilu siitä, miten pitkälle tarinankerronnan voi popkappaleissa viedä. Seuraavalla levylläni puolestaan voi kuulla vaikutteita suomirapista. Innostuin rapista jonkin aikaa sitten, koska se tuulettaa hyvällä tavalla kotimaista tekstikenttää.

Suomalaista lyriikkaa Kela ei tulevaisuudessakaan näe katoavana luonnonvarana.

- Niin kauan kuin suomalaiset puhuvat suomea, meillä tulee olemaan myös äidinkielellämme esitettyä musiikkia. Tekstit kehittyvät ja muuttuvat, mutta ne eivät häviä.

Vieraana Tarinankertojat-klubilla

Anssi Kela saapuu Tarinankertojat-klubin tähtivieraaksi helsinkiläiselle Kulttuuritehdas Korjaamolle tiistaina 10. huhtikuuta.

Illan aikana muusikko koostaa legendaarisimpien kappaleidensa esittämisen lomassa ajatuksia rock-unelmastaan ja paljastaa tarinat hittiensä taustalla.

- On hienoa, että tekstittämistä nostetaan esiin keikoilla. Monesti tututkin kappaleet kuulee aivan uusin korvin, kun oppii, millaisia asioita sanoitusten takana oikeasti on”, Kela sanoo.

Cult24

Anssi Kela Korjaamon Tarinankertojat-klubilla 10.4.

 

Tagged with: