Aku Ankan design-numero ilmestyy tällä viikolla – jaossa rajoitettu painos | cult24

Aku Ankan design-numero ilmestyy neljällä kielellä.

DESIGN. Aku Ankan design-numero ilmestyy 20.4. Kyseessä on 68-sivuinen erikoisnumero. Kari Korhosen käsikirjoittamassa ja espanjalaisen Miguel Fernandez Martínezin piirtämässä tarinassa Ankkalinnan arki yhdistyy saumattomasti suomalaisen muotoilun historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen.

Neljällä kielellä julkaistavassa design-erikoisnumerossa seikkailee Ankkalinnan vakioasukkaiden lisäksi hahmoja, jotka muistuttavat kovasti Alvar Aallon, Vuokko Nurmesniemen, Stefan Lindforsin ja Paola Suhosen kaltaisia suomalaissuunnittelijoita. Nähtäväksi jää sekin, miten Harri Koskisen block-lamppu sopii Ankkalinnan sisustukseen. lehti ilmestyy suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi.

Erikoisnumeron bonuskertomuksena on itsensä Carl Barksin vuonna 1961 piirtämä 9-sivuinen tarina Pelle Peloton: Tulevaisuuden kaupunki. Siinä Barks visioi, millainen paikka Ankkalinnasta tulee silloin, kun autot leijuvat maan pinnan yläpuolella, pikaraitiovaunut kiitävät korkealla ilmassa, tehtaat on yliautomatisoitu, oikeat puut ja pensaat on korvattu muovilla ja Roope Ankalla on liikaa rahaa.

Rajoitettuna painoksena julkaistava erikoisnumero ei tule yleiseen myyntiin, mutta sitä on saatavilla designpääkaupungin järjestämissä tapahtumissa rajoitetusti. Aku Ankan tilaajat saavat Kari Korhosen käsikirjoittaman design-tarinan myös kotiinsa, sillä kertomus Akun ja kumppanien seikkailuista muotoilun ihmemaassa ilmestyy myös tavallisessa Suomen Aku Ankka -lehdessä jo tänään 18.4.

Cult24

Tagged with: