10 vinkkiä Helsingin gallerioihin | cult24

Mirkka Tiirisen teoksia on Rantakasarmin galleriassa.

KUVATAIDE. Nämä näyttelyt ehtii nähdä vielä tällä viikolla Helsingin seudulla. Alla olevat näyttelyt päättyvät sunnuntaina 20. toukokuuta:

1. Galleria G12: Janne Laine & Outi Heiskanen – Yhteispeli. Graafikko Outi Heiskanen ja Heiskasen hovivedostaja, valokuvaaja ja graafikko Laine ovat tehneet yhteistyötä jo useamman näyttelyn verran. Heiskasen herkät pensastuulikansan hahmot ovat löytäneet sijansa Laineen heliogravyyritekniikalla vedostetuissa valokuvapohjaisissa maisemissa. Islannissa kuvatut maisemat yhdessä Heiskasen hahmojen kanssa synnyttävät uusia, myyttisiä tarinoita.

2. Galleria Akvart: Primavera – kevät. Neljän espoolaisen akvarellistin yhteisnäyttely on syntynyt Botticellin Primaveran innoittamana. Taiteilijoina Sirkka Aranko, Tutta Kauppila, Tarja Kleemola ja Liisa Vanhala.

3. Galleria Ama: Liisa Pesosen maalauksia. Pesonen luo niukkoja, hyvin harkittuja mutta vapaasti hengittäviä ja kauniita maalauksia, joissa jokaisella siveltimen vedolla ja väripinnalla tuntuu olevan maalauksen sisäinen, äärimmäisen perusteltu tarkoituksensa. Pesonen on myös aina uskaltanut käyttää maalauksissaan tyhjää tilaa, jopa paljasta kangasta – niin että sekin tuntuu perustellulta.

4. Forum Box: Riikka Puronen – Debbie & Mick. Hyvin käsitetaiteellinen installaatio koostuu seitsemästä veistoksesta ja videosta jossa luetellaan teosten materiaaleja.

5. Rantakasarmin Galleria: Maaria Oikarisen, Milla Siim-Kaasisen ja Mirkka Tiirisen yhteisnäyttely.
– Maaria Oikarisen voimakasväriset ja vauhdikkaat maalaukset ovat syntyneet ravistelemalla, valuttamalla sekä siveltimen ja lastan avulla.
– Milla Siim-Kaasisen figuratiiviset ja herkät maalaukset ovat ”ihmisen ääni ihmiselle, ihmisen maalaus toiselle ihmiselle”. Kuvien lähtökohtana on, että kukin näkee ja ymmärtää ne omista lähtökohdistaan, ilman ulkopuolista tulkintaa.
– Mirkka Tiirisen maalauksia ja veistoksia. Mitä ihmiskunnasta jäisi jäljelle mahdollisen tuhon jälkeen – irrallisia fragmentteja, joita jälkipolvet tulkitsevat aivan omista lähtökohdistaan. Tiirinen on rakentanut löytämistään esineistä vitriinejä, joilla hän samalla kyseenalaistaa sen, millaista maailmankuvaa välitämme jälkipolville.

6. Stoan parvigalleria: Arja Sundqvistin näyttely Maan korvessa kulkevi lapsosen tie. Sundqvist pyrkii teoksillaan välittämään niitä mielikuvia, joita itseluottamuksen ja elämänuskon puute ihmisessä itsessään herättää. Työt ovat sekatekniikalla toteutettuja diptyykkejä.

7. Galleria Topelius: Jouko Lempisen näyttely Laituri. Maalari muistele teoksissaan oman elämänsä tunnetiloja.

8. Galleri Aarni (Espoo, WeeGee): Liisa Hilasvuori – Mitä kuvitella saattaa. Hieno tilateoskokonaisuus: Hilasvuori on rakentanut galleriaan fragmentaarisen palan kuvitteellisesta maailmasta, joka voisi olla tosi. Kuten eräs näyttelyvieras oli sitä kuulemma kuvaillut: ”Tässähän on kartano meren rannalla”. Leppeät aallot lyövät hiekkarantaan, lokkiparvi liitelee rantaruovikon yllä. Ja viimeisenä yllätyksenä, valoa säteilevä avaimenreikä tyhjällä seinällä antaa vielä viitteen toisesta todellisuudesta, joka paljastuisi jos seinällä olevasta kahvasta vetäisi.

9. Fogga: Ihmeisen aikaan. Kahdeksan kuvataiteilijan monimuotoinen näyttely sisältää maalauksia eri tekniikoilla, sekä grafiikkaa ja veistoksia.

10. Gjutars: Vantaan Taiteilijaseuran kesänäyttely. Taiteilijaseuran perinteisessä näyttelyssä on mukana maalauksia, veistoksia, valokuvia ja korutaidetta. Hyvä tilaisuus päästä näkemään vantaalaisten ammattitaiteilijoiden tuotantoa ihanan keväisessä maalaisympäristössä Gjutarsin kauniissa puuhuvilassa, pienen kävelymatkan päässä Tikkurilan asemalta.

Lähde: www.näyttely.info

Cult24

Tagged with: